Erdäpfelbrot (glutenfrei)
TM6

Erdäpfelbrot (glutenfrei)

5.0 ( 4 oceny )

Składniki

  • 600 g Wasser
  • 200 g Erdäpfel geschält, in Stücken (3 cm)
  • 150 g Milch
  • 10 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 300 g Wasser
  • 30 g frische Germ
  • 1 TL Zucker
  • 20 g Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
  • 450 g glutenfreie Mehlmischung z.B. von Schär, Fini's Feinstes etc.
  • 50 g Tapiokastärke
  • 25 g Quinoamehl (siehe Tipp)
  • 1 TL Salz
  • 1 EL Sesamsamen, schwarz (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
206 kcal / 861 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
415 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy