
Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelbrot (glutenfrei)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
-
Wasser600 g
-
Erdäpfel geschält, in Stücken (3 cm)200 g
-
Milch150 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst10 g
-
Wasser300 g
-
frische Germ30 g
-
Zucker1 TL
-
Olivenöl etwas mehr zum Einfetten20 g
-
glutenfreie Mehlmischung z.B. von Schär, Fini's Feinstes etc.450 g
-
Tapiokastärke50 g
-
Quinoamehl (siehe Tipp)25 g
-
Salz1 TL
-
Sesamsamen, schwarz (opcjonalnie)1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
206 kcal /
861 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
415 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Glutenfrei
10 Przepisów
Austria
Austria