Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelbrot (glutenfrei)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
-
Wasser600 g
-
Erdäpfel geschält, in Stücken (3 cm)200 g
-
Milch150 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst10 g
-
Wasser300 g
-
frische Germ30 g
-
Zucker1 TL
-
Olivenöl etwas mehr zum Einfetten20 g
-
glutenfreie Mehlmischung z.B. von Schär, Fini's Feinstes etc.450 g
-
Tapiokastärke50 g
-
Quinoamehl (siehe Tipp)25 g
-
Salz1 TL
-
Sesamsamen, schwarz (opcjonalnie)1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
415 mg
Białko
3 g
Kalorie
861 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfrei
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Brioche (glutenfrei)
2 godz. 50 min
Sellerie mit Karotte und Apfel fermentiert (mit Gemüsestyler)
168 godz. 30 min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 min
High Protein Brot (glutenfrei)
9 godz. 30 min
Apfel-Dattel-Früchtebrot (glutenfrei)
1 godz. 20 min
Faschierte Bällchen in Tomatensauce
1 godz. 10 min
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5 godz. 20 min
Toastbrot (glutenfrei)
14 godz.
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35 min
Hausbrot (glutenfrei)
3 godz.
Butter Chicken mit Kürbis
1 godz. 10 min