Galette de ratatouille

Galette de ratatouille

4.9 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La pâte brisée
  • 150 g de beurre froid, coupé en morceaux (1-2 cm)
  • 300 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
La garniture
  • 350 g de courgette (2-3 courgettes), non épluchées et les extrémités coupées
  • 350 g de tomate olivette entières (voir "Conseil(s)")
  • 190 g tomate séchée à l'huile égouttées (1 bocal de 250 ml)
  • 10 g civettes fraîches ciselée
  • 4 - 6 pincées de sel
  • 30 g d'eau
  • 1 pincée poivre moulu
  • 60 g parmesan râpé
  • de lait pour la dorure
  • 10 feuilles de basilic frais pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 621.8 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 3572.5 kJ / 856.5 kcal
Tłuszcz 59.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 23.5 g
Węglowodany 61.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...