Sovracosce di pollo in salsa BBQ e pane al mais

Sovracosce di pollo in salsa BBQ e pane al mais

5.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 porzioni

Składniki

Salsa BBQ della Carolina del Nord
  • 100 g di salsa di senape gialla
  • 30 g di miele
  • 15 g di burro
  • ½ cucchiaino di aglio in polvere
  • ½ cucchiaino di chili in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g di zucchero di canna grezzo
  • 55 g di aceto di vino bianco
  • ½ cucchiaino di salsa Worcestershire
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 6 sovracosce di pollo con la pelle
    6 filetti di petto di pollo con la pelle
Pane di mais
  • 160 g di burro a pezzi
  • 45 g di farina integrale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 226 g di latte intero
  • 30 g di mais dolce in scatola
  • 425 g di mais dolce in scatola sgocciolato
  • 225 g di panna acida
  • 2 uova (60-65 g a testa)
  • 85 g di farina di mais a grana media
  • 10 g di zucchero
  • 1 cucchiaio di lievito in polvere
  • 100 g di farina tipo 00

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 814 kcal / 3406 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 1333 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...