Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di latte condensato zuccherato, freddo
- 500 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 230 g di amarene sciroppate e sciroppo
Terminare la preparazione
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- granella di nocciole, a piacere
- meringhe piccole, sbriciolate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1260 kJ / 301.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 68.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di spagna salato natalizio
1 Std.
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 Std.
Spagnola
10h 20min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1 Std. 30 Min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2 godz. 30 min
Vaschetta di gelato variegato al tiramisù
8h 25min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3 Std. 30 Min
Tagliata di frutta esotica (TM6)
30 Min
Tagliata di frutta fresca con salsa limone e miele
15min
Gelato alla cannella con gelèe al vino rosso
16h 30min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7h
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1h 10min