![Spätzle with Mushroom Cream Spätzle with Mushroom Cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b0df922e02734a3740a558f93d5e8c79/Derivates/c07460df02eb2fdb9f04f64255cb48cf6184515e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g mixed dried mushrooms
- 1 Tbsp fine sea salt, plus 1 tsp
- 300 g plain flour
- 3 medium eggs
- 150 g whole milk
- 30 g sunflower oil
- 90 g water, plus extra for cooking spätzle
- 300 g double cream
-
½
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 4 tsp furikake seasoning, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1686.9 kJ / 403.2 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 631.3 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia
3u.
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1h 10min
Classic Banana Bread
1h 25min
Shirley Temple
5 min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Tomato and Feta Pasta
50min
Aligot (Cheesy Mashed Potato)
30min
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40min
Neapolitan Pizza
9u.
Sweet Breakfast Bread
1h 30min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min