Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
waxy potatoes peeled, cut in pieces to fit in feeder1200 g
-
Gruyère cheese cut in pieces (3 cm)100 g
-
garlic clove1
-
whipping cream, to tastedouble cream400 - 500 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
410.4 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1514.1 kJ /
361.9 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panna Cotta
6 godz. 15 min
Pears in Orange Syrup
30 min
Duck Pâté and Caramelised Apple on Toasted Baguette
15 min
Fajita seasoning
5 min
Potato Gratin
1 godz. 10 min
Pineapple Carpaccio with Strawberry Sorbet
20 min
Potato Gratin
1 godz. 10 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1 godz.
Chocolate Sauce
10 min
Potato and Celeriac Gratin
1 godz. 10 min
Individual Vanilla Cakes with Raspberry Jam Topping
1 godz.
Spiced Lamb Roast
29 godz. 50 min