Auberginen-Paprika-Pasta

Auberginen-Paprika-Pasta

4.4 732 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser zum Kochen
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Auberginen in Würfeln (3 cm)
    350 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • rote Paprika in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Tomaten in Stücken
    300 g
  • Rotwein, trocken
    50 g
    50 g Gemüsebrühe, flüssig
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Penne Rigate
    320 g
    320 g Nudeln
  • Mozzarella abgetropft, in Stücken
    125 g
  • Basilikum (opcjonalnie) abgezupft, zum Garnieren
    2 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 825 mg
Białko 20 g
Kalorie 2276 kJ / 544 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...