Hambúrguer de tamboril e salmão

Hambúrguer de tamboril e salmão

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
5 doses

Składniki

Molho
  • alho
    2 dentes de
  • mistura de ervas aromáticas frescas
    2 c. sopa de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pepino cortado em pedaços
    200 g
  • iogurte grego
    180 g
  • mostarda de Dijon
    1 c. sopa de
Hambúrguer
  • casca de limão (só a parte amarela)
    4 tiras de
  • croutons
    60 g
  • alho-francês
    50 g
  • cebolo (spring onion)
    50 g
    50 g chalota
  • salsa, fresca
    20 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    2 - 3 pitadas de
  • filetes de tamboril cortados em pedaços
    250 g
  • lombos de salmão s/ pele cortados em pedaços
    100 g
  • ovo
    1
  • azeite
    2 c. sopa de
  • pão de hambúrguer ou 8 fatias de pão torrado
    600 g
  • folha de alface
    150 g
  • tomate cortado em fatias
    50 g

Wartości odżywcze na 5 doses

Kalorie 2946.4 kcal / 12327.5 kJ
Białko 152 g
Tłuszcz 84.2 g
Węglowodany 392.3 g
Błonnik 25.4 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Sód 6587.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...