![Zucchini and Almond Pulp Bread Zucchini and Almond Pulp Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34c353c7-a9f6-43fc-9865-54fd59a4c47e/Derivates/46744d5f-6315-4f1b-b301-f4d9735db990.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g zucchini, trimmed, cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 115 g sugar
- 2 large eggs
- 170 g almond pulp from homemade almond milk (see Tip)
- 70 g vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 170 g all-purpose flour
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground nutmeg
-
85
g walnuts, chopped (opcjonalnie)
lub 85 g almonds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 234 mg
Alternatywne przepisy
Almond Chocolate Torte Second Bowl
45 Min
Blueberry Jam
35 Min
Zucchini and Almond Pulp Bread
2 Std. 30 Min
7 Seed Crackers
1 Std. 40 Min
Garden Green Crêpes
1h 15min
Five-Seed Bread
1 Std. 50 Min
Low Carb Mushroom Gravy
45 Min
Sweet potato muffins with walnuts
1 Std.
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25min
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 Std.
Steamed Whole Grain Bread TM6®
2 Std. 30 Min
Boosted Breakfast Muffins
1 Std.