Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 90 g tomate-chucha, suficientemente firme e pequeno que caiba inteiro no bocal da mandolina Bimby®
- 120 g cebola roxa cortada ao meio verticalmente
- 500 g batata nova s/ casca
- 120 - 150 g curgete c/ casca, s/ extremidades
- 60 g azeite
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta
- 3 dentes de alho
- 10 g coentros, só as folhas
- 3 limas raspa e sumo
- 4 filetes de pescada (100-125 g cada aprox.)
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1954.7 kJ / 467.2 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 872.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta com ragu de grão de bico
Brak ocen
Alcachofras em azeite
Brak ocen
Tortilha de batata a vapor -TM6
Brak ocen
Salada de espelta com salmão, edamame e tomate-cereja
Brak ocen
Carpaccio de ananás com sorvete de morango -TM5
20min
Peixe a vapor de saquê com arroz preto e brócolos
55 min
Tagliatelle com cogumelo porcini
1 Std.
Risoto de sardinha em lata e azeitonas
35 min
Salada de frango com queijo de cabra
1h 15 min
Curgete à bolonhesa
35 min
Papelotes de pescada e camarão com creme de cebola
40 Min
Orzo de abóbora e almôndegas de cogumelos e tomilho
1 Std. 45 Min