Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 90 g tomate-chucha, suficientemente firme e pequeno que caiba inteiro no bocal da mandolina Bimby®
- 120 g cebola roxa cortada ao meio verticalmente
- 500 g batata nova s/ casca
- 120 - 150 g curgete c/ casca, s/ extremidades
- 60 g azeite
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta
- 3 dentes de alho
- 10 g coentros, só as folhas
- 3 limas raspa e sumo
- 4 filetes de pescada (100-125 g cada aprox.)
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1954.7 kJ / 467.2 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 872.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tripas à moda da Régua
2 Std. 30 Min
Café de saco
5 Min
Mosaico de salmão
Brak ocen
Lombos de coelho com rosmaninho em sous-vide e ninhos de batata-doce, curgete e cenoura
2h
Salada de coelho
15min
Pão-de-ló de Freitas
45min
Salada de truta e ervilhas
40min
Costeletas de porco em sous-vide com molho de abacaxi e batatas assadas
3h 25min
Frango à Peruana com molho verde e salada de abacate
10 Std. 30 Min
Chanfana de borrego
24h
Salada de batata com legumes fermentados
93h
Pão mediterrânico de alecrim
1 Std. 55 Min