Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crosta
- 30 g azeite
- 40 g azeitonas pretas s/ caroço
- 50 g broa de Avintes
- 5 g coentros
Bacalhau
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos pequenos
- 500 g bacalhau demolhado
- 1000 g cebola cortada em lâminas
- 50 g azeite
- 150 g leite
- 200 g queijo-creme
- 1 c. chá de folhas de tomilho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 483 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Empadão de bacalhau e batatas a murro
1 Std. 10 Min
Bacalhau na broa
1sa
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1 Std. 10 Min
Arroz de pato com cogumelos e bacon
1sa 30 dk
Bacalhau à Gomes Sá
1sa 30 dk
Bacalhau de cebolada e broa
1sa
Bacalhau com grão e broa
45 Min
Arroz de pato à Lafões
1 Std. 40 Min
Arroz de pato
1 Std. 5 Min
Bacalhau com broa e pimentos
1sa
Bacalhau à moda de Braga
40 dk
Polvo à lagareiro
1sa 30 dk