Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 200 g azeite
- 200 g bacalhau demolhado e desfiado
- 100 g tomate em pedaços
- 500 g água
- 1 c. chá de sal
- 600 g pão saloio ou rústico, cortado em pedaços pequenos
- 4 ovos médios batidos
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4539.4 kJ / 1085 kcal
- Białko
- 55.3 g
- Węglowodany
- 76.8 g
- Tłuszcz
- 61.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 4947.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30min
Açorda de tomate
20 min
Açordas de bacalhau e coentros com arroz de grelos
1h
Poejada
45min
Bacalhau espiritual
50min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1 godz. 5 min
Bacalhau à Soutelo
25 min
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Arroz de chocos com tinta
1h 10min
Açorda de alheira e grelos
35 Min
Açorda de marisco
30min
Bacalhau com broa e pimentos
1h