Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo emmental
- 400 g leite
- 60 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 6 gemas de ovo
- 300 g atum em lata escorrido
- 15 g cebolinho picado
- 6 claras de ovo
- 20 g sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1574 kJ / 370 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1 Std.
Soufflé de brócolos e milho
1 Std.
Rolo de pescada e salmão
1h 15 min
Soufflé de espinafres e espargos
1h 30min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 Min
Soufflé de peixe
1 Std. 10 Min
Tarte de salmão e tomate seco
35 min
Empadão de peixe e ervilhas
1h 30min
Pudim de peixe com molho de tomate
3 Std.
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1 Std.
Tarte de alho-francês e fiambre
50 Min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min