Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata cortada em cubos
- 6 postas de pescada (120-200 g cada)
- 2 c. chá de sal
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 50 g vinho branco
- 400 g tomate em pedaços
- 100 g água
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40min
Filetes de peixe com legumes em papelote
1 Std. 10 Min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30min
Pescada com legumes ao vapor
50min
Douradas ao vapor
40min
Arroz de tomate
30min
Robalos com feijão-verde
30min
Bacalhau com todos
1h
Filetes de linguado com molho de tomate e manjericão
40min
Dourada com legumes em papelote
40min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40min