Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans

Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • olive oil
    40 g
  • pork meat piece, sinew free boneless, cut in cubes (6 cm x 4 cm)
    600 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground pepper
    2 pinch
  • onions cut in wedges
    150 g
  • ripe tomatoes cut in pieces
    200 g
  • jalapeño chilli, canned
    20 - 30 g
    1 - 2 fresh chillies, deseeded, cut in slices
  • red pepper cut in pieces (2 cm)
    120 g
  • green pepper cut in pieces (2 cm)
    120 g
  • whole black beans, canned drained
    250 g
  • tomato purée (concentrated)
    30 g
  • water
    100 g
  • chicken stock paste, homemade
    ½ tsp
    ½ chicken stock cube (for 0.5 l)
  • avocados
    2
  • corn tortillas
    6
  • fresh coriander leaves
    4 tbsp
  • sour cream
    100 g
  • lime cut in wedges
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 446 kcal / 1875 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...