Urządzenia i Akcesoria
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Crème Anglaise
-
vanilla bean½
-
sugar4 oz
-
whipping cream16 oz
-
whole milk5 oz
-
egg yolks from large eggs6
Apple Tarte Tatin
-
dark brown sugar4 oz
-
unsalted butter in pieces2 oz
-
ground cinnamon¼ tsp
-
ground cloves1 pinch
-
ground nutmeg¼ tsp
-
ground ginger¼ tsp
-
1 oz brandycalvados1 oz
-
Fuji apples peeled, cored and quartered4
-
puff pastry, ready-made thawed per pkg. instructions1 sheet
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
2741 kJ /
655 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Apple Harvest
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Hollandaise Sauce
15 min
Quiche Lorraine
50 min
Cherry Clafoutis (Ludo Lefebvre)
3 godz. 15 min
Massachusetts Boston Cream Pie
2 godz.
Lemon Caper Aioli
10 min
Caramelized Red Onion Chutney
24 godz.
Chocolate Cream Pie
5 godz. 55 min
Beef Wellington (Ben)
10 godz. 10 min
Chocolate Pudding
1 godz. 20 min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min