![Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C0ED530B-86B5-4278-9CBE-88DC8399805C/Derivates/1845713F-77E5-424B-940E-15B65FA5D664.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Anglaise
- ½ vanilla bean
- 4 oz sugar
- 16 oz whipping cream
- 5 oz whole milk
- 6 egg yolks, from large eggs
Apple Tarte Tatin
- 4 oz dark brown sugar
- 2 oz unsalted butter, in pieces
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 pinch ground cloves
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground ginger
-
1
oz calvados
lub 1 oz brandy - 4 Fuji apples, peeled, cored and quartered
- 1 sheet puff pastry, ready-made, thawed per pkg. instructions
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2741 kJ / 655 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15min
Beef Wellington (Ben)
10sa 10 dk
Twice Baked Cheese Soufflés
1h 25 min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6h 45min
Ginger Snaps with Mascarpone and Figs
1 Std. 55 Min
Classic Zabaglione
15min
Kalamata Tapenade
5 Min
Shallot Tarte Tatin
2 Std.
Caramelized Onion and Goat Cheese Tarts
1h
Fruit Tart
2h 40min
Leek Pie
1 Std. 45 Min
Moussaka
2 Std. 20 Min