Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Anglaise
- ½ vanilla bean
- 4 oz sugar
- 16 oz whipping cream
- 5 oz whole milk
- 6 egg yolks, from large eggs
Apple Tarte Tatin
- 4 oz dark brown sugar
- 2 oz unsalted butter, in pieces
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 pinch ground cloves
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground ginger
-
1
oz calvados
lub 1 oz brandy - 4 Fuji apples, peeled, cored and quartered
- 1 sheet puff pastry, ready-made, thawed per pkg. instructions
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2741 kJ / 655 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Candied Citrus Peels
36 godz. 10 min
Twice Baked Cheese Soufflés
1h 25min
Ratatouille with Pecorino
1h 5min
Ravioli Stuffed with Artichokes and Pancetta
50min
Portuguese Custard Tarts
1 Std. 10 Min
Blue Cheese Soufflés
45 min
Chocolate Orange Mousse
2h 20min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30 min
Key Lime Pie
4h 40min
Beef Wellington (Ben)
10 Std. 10 Min
Gougères
55 min