Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de haricots blancs secs de type Navy (voir Conseil)
- eau bouillante pour le trempage
- 30 g d'huile d'olive vierge extra
- 150 g d'oignons jaunes coupés en morceaux
- 150 g de bacon fumé coupé en morceaux (env. 1 cm/¼ po)
- 60 g de sirop d'érable (voir Conseil)
- 40 g de mélasse
- 100 g de ketchup aux tomates
- 30 g de fond de légumes (voir Conseil)
- 1 c. à thé de moutarde sèche
- 600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669.1 kJ / 397.4 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 1205.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de chou
10min
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30 min
Crème de tomates et grilled cheese
40 min
Shortcake canadien aux fraises
30 min
Herbes salées
15 Min
Soupe aux pois
2 godz. 10 min
Barres Nanaimo
3 godz. 5 min
Pâté chinois
1 godz. 30 min
Tarte aux pacanes à l'érable
1h 15min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4 godz. 40 min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 min
Gâteau Aloha aux carottes
1 godz. 20 min