Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lait d'amandes
- 225 g d'amandes crues, non salées
- 650 g d'eau
Crème glacée
- 300 g de noix de cajou
- 300 g de sirop d'érable, pur et un peu plus pour le dressage
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1956.9 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 30.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de poulet, amandes et canneberges
15min
Riz aux herbes
35min
Bol repas arc-en-ciel
1 godz. 15 min
Beurre végane à l'aquafaba
2 godz. 25 min
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30 min
Margarita aux agrumes
10min
Pain aux courgettes à la pulpe d'amande
2 godz. 30 min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20min
Fèves au lard au sirop d'érable
31h 5 min.
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10min
Gâteau Aloha aux carottes
1 godz. 20 min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min