
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d’avoine épointée (voir Conseil)
- 395 g d'eau
- 200 g de lait d'avoine
- ¼ c. à thé de sel au goût
- 30 g de sirop d'érable pour le dressage
- framboises fraîches pour le dressage
- amandes effilées au goût (facultatif)
- ½ c. à thé de cannelle moulue pour le dressage
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 197.6 kcal / 826.6 kJ
- Białko
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 175 mg