![Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa) (TM5) Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa) (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5cd77e8e2c83d5c1619fc09e963f5e7e/Derivates/a219331f9679bafe05926fd3630f82185288a5c5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh parsley leaves
- 150 g onions, halved
- 150 g celery stalks
- 250 g potatoes, peeled, cut into lengths (2 cm)
- 200 g carrots
- 40 g olive oil
- 500 g stewing steak, diced (approx. 2 cm)
- 3 dried bay leaves
-
2
sprigs fresh thyme, leaves only
lub 1 tsp dried thyme -
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp fine sea salt, plus extra, to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra, to taste
- 600 g water
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1464.4 kJ / 350 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 764 mg
Alternatywne przepisy
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2 Std.
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1 Std.
Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad (TM5)
Ninguna valoración
Fish and Chips
30 Min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1 Std.
Portuguese Fish and Potato Stew
45 Min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 Min
Smoky Paprika Tomato Dip
5min
Turkey Breast, Vegetable Salad and Chimichurri Mayo
1 Std. 15 Min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10min
Chicken Chia Burgers
1 godz. 10 min