Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh parsley leaves
- 150 g onions, halved
- 150 g celery stalks
- 250 g potatoes, peeled, cut into lengths (2 cm)
- 200 g carrots
- 40 g olive oil
- 500 g stewing steak, diced (approx. 2 cm)
- 3 dried bay leaves
-
2
sprigs fresh thyme, leaves only
lub 1 tsp dried thyme -
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp fine sea salt, plus extra, to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra, to taste
- 600 g water
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1464.4 kJ / 350 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 764 mg
Alternatywne przepisy
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15 min
Roasted Meatballs and Spicy Potatoes
1h
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1h 50 min
Turkey Breast, Vegetable Salad and Chimichurri Mayo
1h 15 min
Sweet and Sour Pork Ribs
40min
Seafood Stew with Rice
30min
Chinese Pork with Vegetables
1h 20 min
Chinese Pork with Vegetables
1h 20 min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50 min
Mushroom and Parmesan Risotto
40min
Beef in Stout
1h 40min
Beef Stew with Mashed Potatoes
1h 30min