Creamy mushroom soup

Creamy mushroom soup

4.3 179 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • button mushrooms cut in halves or quaters as needed
    400 g
  • water
    500 - 600 g
  • milk
    200 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • flour
    50 g
  • salt
    ½ tsp
  • cream
    50 g
  • fresh parsley leaves only
    4 sprigs
  • cream cheese (opcjonalnie)
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 132 kcal / 550 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...