Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, halved
- 750 g russet potatoes, peeled, cut into pieces that fit in feeder tube
- 2 garlic cloves
- 70 g all-purpose flour, plus extra, if necessary
- 2 large eggs
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- ¼ - ½ tsp freshly ground black pepper, to taste
- vegetable oil, to fry
- 200 g sour cream, divided, to serve
- fresh chives, chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 455.5 mg
Alternatywne przepisy
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1h
Apple and Pear Hot Cereal
Brak ocen
Vegetable Salt
5min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Spicy Zucchini Noodles
10min
Tex-Mex Bowl
50min
Chilli Lime Steamed Corn
25min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40min
Flammkuchen with dates and bacon
1h 20min
Browned pork mince
20min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5h 20 min.
Mushroom and kale risotto
55min