![Holiday Brisket Holiday Brisket](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/785b46c7-d53c-4aca-95c1-4039f500effd/Derivates/18d66c98-b330-4fcf-b69d-0ff74a896075.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2270 g beef brisket, first or second cut
- salt, to season
- black pepper, ground, to season
- 2 tbsp vegetable oil
- 1 carrot (approx. 113 g), cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 1 celery stalk (approx. 113 g), cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 1 onion (approx. 340 g), cut into pieces
- 790 g water, divided
- 4 tsp beef stock paste, divided
- 60 g brown sugar
- 15 g Worcestershire sauce
-
60
g balsamic vinegar
lub 60 g red wine vinegar - 45 g tomato paste
- 30 g tamari sauce
- 1 tsp paprika
- 1 tsp garlic powder
- ¼ tsp dried red chilli flakes
- parsley, fresh, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 696 mg
Alternatywne przepisy
Camembert with Cranberries and Almonds
30 min
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Korean barbecue pork with rice salad
40 min
Ruby Red Grapefruit Paloma
10 min
Ube Coffee
10 min
Pastelera de choclo (corn pudding)
1 godz.
Buffalo Chicken Spring Rolls
1 godz. 30 min
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1h 25min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35min
Spanish Tortilla
1 godz.
Smash burger taco
40 min