Überbackene Rindfleisch-Fajita

Überbackene Rindfleisch-Fajita

4.1 317 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Koriander abgezupft
    10 g
    10 g Petersilie, abgezupft
  • Cheddar in Stücken
    200 g
  • Öl und etwas mehr zum Anbraten
    25 g
  • Paprika, gemischt frisch, in Streifen (5 cm x 5 mm)
    400 g
  • Rinderhüftsteaks in Streifen (ca. 700 g)
    4
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    800 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    1 geh. TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ¾ TL
  • Chiliflocken
    ½ TL
  • Saure Sahne
    120 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1211 mg
Białko 90 g
Kalorie 3625 kJ / 866 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...