One-pot pasta alla greca

One-pot pasta alla greca

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle tagliate a metà
    160 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di origano fresco le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto
  • di olio di oliva
    20 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi (800 g)
    1 scatola
  • di acqua
    300 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    4 pizzichi
  • di pasta secca (risoni)
    350 g
  • di formaggio feta sbriciolato
    200 g
  • di olive verdi e nere denocciolate tagliate ad anelli
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 571 kcal / 2402 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...