Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
- ½ mazzetto di origano fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio di oliva
- 1 scatola di polpa di pomodoro a pezzi (800 g)
- 300 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 350 g di pasta secca (risoni)
- 200 g di formaggio feta, sbriciolato
- 80 g di olive verdi e nere denocciolate tagliate ad anelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2402 kJ / 571 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Pollo con riso alle zucchine e carote
45 min
Insalata di lenticchie con barbabietola e feta
30 min
Dahl di lenticchie con spinaci
35 min
Smoothie al mango
10 Min
Hummus
10 Min
Curry di gamberetti con topinambur
45 min
Feta al cartoccio
25 Min
Vol-au-vent con polpettine
30 min
Sugo alla bolognese vegano
40 min
Zuppa Tom Kha Gai
35 min
Smoothie al mango
5 min
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 min