Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di funghi freschi a metà
-
10
g di lemon grass in pezzi da 10 cm
(opcjonalnie)
lub 10 g di zenzero, radice fresca a fette (0,5 cm di spessore) (opcjonalnie) - 1300 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di noodles di riso, lasciati in ammollo per 5 minuti
- 250 g code di mazzancolle
- 100 g di taccole fresche
- 100 g di pomodorini
- 10 g di cipollotto (sottile)
- 10 g di olio di sesamo
- 2 rametti di coriandolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1137.6 kJ / 271.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 957.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso al curry e pollo
40min
Noodles con gamberi e verdure
40min
Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio
40min
Bratwurst con insalata di patate
35min
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40min
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1h 40min
Bistecca di manzo con burro alle erbe, patate al rosmarino e broccoli
45min
Riso basmati con bocconcini di vitello speziati
30min
Noodles di riso yakisoba
30min
Pork larb
20 min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35min
Skyr bowl, arance e frutta secca all'avena
10 min