Zuppa di noodles con mazzancolle

Zuppa di noodles con mazzancolle

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di scalogno
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di funghi freschi a metà
  • 10 g di lemon grass (opcjonalnie) in pezzi da 10 cm
    10 g di zenzero, radice fresca, a fette (0,5 cm di spessore)
  • 1300 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di noodles di riso lasciati in ammollo per 5 minuti
  • 250 g code di mazzancolle
  • 100 g di taccole fresche
  • 100 g di pomodorini
  • 10 g di cipollotto (sottile)
  • 10 g di olio di sesamo
  • 2 rametti di coriandolo fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 271.9 kcal / 1137.6 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 957.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...