Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di farina tipo 00
- 130 g di semola di grano duro
- 2 uova
- 5 tuorli
Farcia
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 8 tuorli
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Salsa al pecorino
- 140 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di latte intero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di guanciale a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3458.7 kJ / 826.7 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1575.2 mg
Alternatywne przepisy
Mango cake
3h 30 min.
Gnocchi di patate ripieni di speck e Brie
1h 20min
Torta di paccheri in piedi con prosciutto e piselli
1h 30 min.
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1h 30 min.
Spaghetti alla busara
30min
Ravioli luganega e porcini
2h
Crespelle ai funghi
1h 30 min.
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30 min.
Lasagna autunnale
2h
Linguine allo scoglio
40 min.
Spaghetti al sugo di polpettine
1h 30 min.
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1h 30 min.