Ratatouille-Galette

Ratatouille-Galette

4.2 70 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Blätterteig
  • Butter gefroren, in Stücken (1-2 cm)
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Wasser, kalt
    90 g
  • Salz
    ½ TL
Topping und Fertigstellung
  • Zucchini (siehe Tipp)
    350 g
  • Flaschentomaten
    350 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    190 g
  • Wasser
    30 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    10 g
  • Salz und etwas mehr zum Bestreuen
    ½ TL
  • Pfeffer zum Bestreuen
  • Parmesan, gerieben
    60 g
  • Milch zum Bestreichen
  • Basilikumblätter, frisch zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 925 mg
Białko 25 g
Kalorie 3913 kJ / 935 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 29 g
Węglowodany 110 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...