Kartoffel-Rosmarin-Fladen

Kartoffel-Rosmarin-Fladen

4.2 65 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln (siehe Tipp)
    200 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bedecken
    200 g
  • Weißweinessig
    1 EL
  • Gruyère Käse in Stücken
    70 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rosmarin abgezupft
    3 Zweige
  • Olivenöl
    50 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    350 g
  • Salz
    ½ TL
  • Meersalz zum Bestreuen
    ½ - 1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 776 mg
Białko 15 g
Kalorie 2273 kJ / 543 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...