Schweinsfilet im Speckmantel mit Grillbutter

Schweinsfilet im Speckmantel mit Grillbutter

4.9 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 Portionen

Składniki

Grillbutter (siehe Tipp)
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rosmarin, frisch
    ½ TL
  • Schalotte
    ½
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft (25 g)
    1 - 2
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Paprika, geräuchert, gemahlen
    ½ TL
Schweinsfilet im Speckmantel
  • Wasser zusätzlich Wasser zum Eintauchen der Beutel
    1850 g
  • Speckstreifen
    80 g
  • Schweinefilet, sehenenfrei (ca. 250-300 g)
    1
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ⅛ TL
  • Basilikum-Pesto
    70 g
    70 g rotes Pesto
  • Ascorbinsäure
    1 gestr. TL
    30 g Zitronensaft, frisch gepresst, (von einer halben Zitrone)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 711.5 kcal / 2970.5 kJ
Białko 43.5 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...