Urządzenia i Akcesoria
Orangencreme
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Orangensaft450 g
-
geriebene Orangenschale unbehandelt1 TL
-
Eigelb3
-
Speisestärke45 g
-
Zucker100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Schokoladenraspel zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
17 mg
Białko
3 g
Kalorie
1120 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So schmeckt Frankreich
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orangen-Creme-Karamell
12 godz.
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 min
Schokoladenpudding
15 min
Orangenquark
1 godz. 15 min
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 min
Pudding Oma Erna
30 min
Buttermilch-Karamell-Dessert
7 godz.
Apfelcreme
30 min
Tiramisu-Creme für zwei
1 godz. 10 min
Apfel-Quark-Creme mit Karamellsauce
2 godz.
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Bananensplit-Dessert
20 min