Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Orangensaft
- 1 TL geriebene Orangenschale, unbehandelt
- 3 Eigelb
- 45 g Speisestärke
- 100 g Zucker
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- Schokoladenraspel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel mit Vanille-Espuma
20min
Vanillepudding
15 min
Orangen-Creme-Karamell
12h
Tiramisu-Joghurt
12h
Cappuccino-Törtchen
1 godz. 5 min
Weißes Stracciatella-Eis mit Früchten und Minzpesto
12h
Spanische Tortilla
45min
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 min
Orangenquark
1 Std. 15 Min
Würziges Apfel-Milchreis-Dessert
1 godz. 30 min
Orangen-Schoko-Kuchen
1 Std.
Winter-Kakao
10min