Orangencreme
TM6

Orangencreme

3.2 (84 oceny)

Składniki

  • 450 g Orangensaft
  • 1 TL geriebene Orangenschale, unbehandelt
  • 3 Eigelb
  • 45 g Speisestärke
  • 100 g Zucker
  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 1 Pck. Sahnesteif
  • Schokoladenraspel zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1120 kJ / 268 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
0.7 g
Sód
17 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy