Orangencreme

Orangencreme

3.1 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Orangensaft
    450 g
  • geriebene Orangenschale unbehandelt
    1 TL
  • Eigelb
    3
  • Speisestärke
    45 g
  • Zucker
    100 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Sahnesteif
    1 Pck.
  • Schokoladenraspel zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 17 mg
Białko 3 g
Kalorie 1120 kJ / 268 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...