Urządzenia i Akcesoria
Landbrot Backhausart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 Scheiben
Składniki
-
Weizenkeim200 g
-
Weizenkörner400 g
-
Wasser400 g
-
3 TL Trockenhefe, (12 g)frische Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Buttermilch120 g
-
Gebäckmehl (Weizenmehl 405)150 g
-
Balsamicoessig dunkel1 EL
-
Salz2 TL
-
Backmalz (opcjonalnie)1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
291 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Sandwichbrot
3 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Dinkelbrot
17 godz. 25 min
Brotteig
5 min
Menü mit Gemüsevelouté, Hühnchen mit Senfsauce und gedämpftem Gemüse
45 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Baguette
3 godz. 45 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Fünfkorn-Brot
1 godz. 50 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.