Urządzenia i Akcesoria
Apfel mit Vanille-Espuma
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Äpfel geviertelt, und etwas mehr, in Scheiben, zum Garnieren300 g
-
Zitronensaft2 TL
-
Vanillezucker1 ½ EL
-
Sahne200 g
-
Ei1
-
Zucker1 EL
-
Salz1 Prise
-
Apfelsaft50 g
-
Butterkekse100 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Mandeln, gemahlen50 g
-
Vanilleeis200 g
-
Zimt, gemahlen1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
174 mg
Białko
6 g
Kalorie
1749 kJ /
418 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Birnen-Biskuitrolle
3 godz.
Triple Erdbeertraum
10 min
Triple Erdbeertraum
10 min
Kürbis-Chai-Latte
30 min
Birnenspiralen auf Schokopudding
30 min
Zitronen-Basilikum-Eis
12 godz.
Pflaumen-Clafoutis
1 godz. 15 min
Risottata - Lachs und Schwammerl
45 min
Lasagne Bolognese mit grünen Spinat-Teigblättern
3 godz.
Orangenkuchen
1 godz.
Portugiesisches Weißbrot (Pão de água)
3 godz. 30 min
Cookie-Mascarpone-Dessert mit Weintrauben
30 min