Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zucker
- 500 g Äpfel säuerlich, geschält, in Stücken
- 50 g Wasser
- 20 g Butter
- 20 g Zitronensaft
- 2 Eier, getrennt
- 250 g Milch
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
- Obst zum Garnieren (z.B. Apfelspalten)
- Rosinen zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 760 kJ / 181 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 min
Apfel-Zimt-Pudding
10min
Erdbeerpudding
2h 15min
Kürbis-Apfel-Dessert
1h 25min
Mousse au cappuccino
25min
Schoko-Quark-Pudding mit Erdbeeren
30 Min
Bananen-Schoki-Pudding
2h 15min
Orangenquark
1 Std. 15 Min
Eierlikör-Pudding
15 min
Orangen-Likör-Creme
20min
Bananenquark
40 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2h