![Rote Grütze Rote Grütze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4BD887E-FB01-4692-8FAA-4922577FF2AD/Derivates/3ac8f602-8d26-4a57-9933-e86abf132bfe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rote Beeren, gemischt, frisch oder TK, aufgetaut
-
250
g Traubensaft
lub 250 g Weisswein - 10 g Rum (opcjonalnie)
- 25 g Maisstärke (z. B. Maizena)
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 747 kJ / 178 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weisskabissalat
15 min
Johannisbeergelee
50 Min
Apfelmus
20 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55 min
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45 Min
Rahm-Griesspudding
20 min
Apfelmus
20 min
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1 godz. 30 min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 Std. 50 Min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Apfelmus auf Vorrat
30 min