Urządzenia i Akcesoria
Orangenquark
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 Portionen
Składniki
-
Sahne200 g
-
Magerquark500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 - 2 EL
-
Zucker20 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Orangen unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst2
-
Orangenlikör (opcjonalnie) (z.B. Cointreau)50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1248 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frühlingsküche
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schoko-Quark-Pudding mit Erdbeeren
30 min
Tiramisu-Creme für zwei
1 godz. 10 min
Apfelcreme
30 min
Zitronencreme
10 godz.
Mandarinen-Vanille-Creme
1 godz.
Erdbeer-Quark-Dessert
15 min
Erdbeerquark mit Zitronenmelisse
10 min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 godz.
Mango-Quark-Dessert (zuckerfrei)
15 min
Orangen-Likör-Creme
20 min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min