Urządzenia i Akcesoria
Orangenquark
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 Portionen
Składniki
-
Sahne200 g
-
Magerquark500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 - 2 EL
-
Zucker20 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Orangen unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst2
-
Orangenlikör (opcjonalnie) (z.B. Cointreau)50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1248 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frühlingsküche
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orangencreme
2 godz. 40 min
Omas-Lukullus-Brombeer-Becher
2 godz. 45 min
Erdbeer-Quark-Dessert
15 min
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 min
Erdbeer-Joghurt-Creme
3 godz. 20 min
Apfelcreme
30 min
Bananenquark
40 min
Tiramisu-Creme für zwei
1 godz. 10 min
Schoko-Quark-Pudding mit Erdbeeren
30 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 godz.
Leichte Blaubeer-Joghurt-Creme
10 min
Bananensplit-Dessert
20 min