Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 lombos de bacalhau demolhado (600 g aprox.)
- 20 g salsa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 40 g vinho branco
- 200 g água
-
½
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub ½ cubo de caldo de peixe - ¾ c. sopa de amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3784.6 kJ / 904.6 kcal
- Białko
- 164.8 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 18294.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de porco com puré de batata
9h
Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora
45min
Guisado de vitela, cogumelos e pimentos
8h 30min
Bacalhau com massa e molho de pimento morrone
45min
Doce de ginja
Brak ocen
Caçarola de batata-doce e marshmallow
1h
Frango à Jamaicana com puré de batata e legumes
3 Std. 5 Min
Tortilha de batata a vapor - TM6
45min
Roupa velha de peru
1h 10min
Arroz de frango com caril
40min
Gelado de banana e canela sem açúcar
5min
Pão-de-ló de chocolate
1h