
Wersje kompatybilne
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ ananasa, świeżego obranego, bez twardych części, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- ¼ - ½ arbuza pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 2 banany dojrzałe, twarde
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g miodu
- 1 gałązka mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- owoce jagodowe, świeże np. borówki, maliny, truskawki, do podania (ok. 400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1500 g
- Kalorie
- 944.6 kcal / 3952.1 kJ
- Białko
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 241.9 g
- Błonnik
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Sód
- 25.6 mg