Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
TM6

Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)

4.1 ( 7 ocen )

Składniki

  • ½ ananasa, świeżego obranego, bez twardych części, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • ¼ - ½ arbuza pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 2 banany dojrzałe, twarde
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g miodu
  • 1 gałązka mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • owoce jagodowe, świeże np. borówki, maliny, truskawki, do podania (ok. 400 g)

Wartości odżywcze
na 1500 g
Kalorie
944.6 kcal / 3952.1 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
241.9 g
Błonnik
31.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
25.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy