Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Einlegegurken, klein (siehe Tipp)
- 65 g Salz
- 500 g Wasser und mehr zum Ziehen lassen und für die Fettpfanne
- 1 ½ EL weiße Senfkörner
- 1 ½ TL schwarze Pfefferkörner
- 6 Knoblauchzehen
- 1 Chilischote, längs halbiert, entkernt, in dünnen Scheiben (ca. 3 mm)
- 1 rote Zwiebel in dünnen, halben Ringen
- ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft
- 1 Stück Ingwer, frisch, walnussgroß, in dünnen Scheiben
- 1000 g Balsamico, hell
- 250 g Zucker
- Wasser für die Fettpfanne
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 269 kJ / 64 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Ketchup
40min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
30 min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
BBQ-Sauce
1h 20min
Wildgewürz-Mischung
10min
Dill-Essig-Gurken
336 Std.
Gurken-Relish
1h 30min
Eingelegte Gewürzgurken
10 godz.
Biermarinade zu Nackensteaks
4 godz. 20 min
Ketchup aus frischen Tomaten
1h 20min
Eingelegte Honiggurken
10 godz. 15 min
Klassische Bratwurst
3h 30min