Gevulde kalkoentaart

Gevulde kalkoentaart

1.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porties

Składniki

Deeg
  • bloem
    400 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) kamertemperatuur
    120 g
  • ei
    1
  • melk
    50 g
  • zout
    ½ tl
  • water
    50 g
Vulling
  • prei dik gesneden
    200 g
  • rode paprika
    150 g
  • gemalen zwarte peper
    1 tl
  • zout
    1 ¾ tl
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    30 g
  • olijfolie
    30 g
  • droge witte wijn
    100 g
  • spaanse tomatensaus (tomate frito)
    100 g
  • kalkoen in stukken gesneden (2-3 cm), kunnen restjes gebruikt worden,
    500 g
  • gekookte ham in stukjes (2 cm) of blokjes gesneden
    200 g
  • gemengde groenten vers of bevroren, kunnen restjes zijn
    200 g
  • gerookte paprikapoeder
    ½ tl
  • eiwitten
    2
  • eierdooiers
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 8 porties

Sód 7605.4 mg
Białko 215.8 g
Kalorie 18229.2 kJ / 4356.9 kcal
Tłuszcz 203.9 g
Błonnik 26.6 g
Tłuszcz nasycony 96.7 g
Węglowodany 392 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...