Waldorfsalade op witloofblaadjes

Waldorfsalade op witloofblaadjes

4.0 4 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
8 porties

Składniki

  • Belgische witloof
    600 g
  • gekonfijte gember
    20 g
  • pecannoten
    40 g
  • selderstengel in stukken (5 mm)
    150 g
  • appel (± 100 g), klokhuis verwijderd, in vieren gesneden
    1
  • rode paprika (± 150 g), zaadjes verwijderd, in stukken
    1
  • mayonaise
    30 g
  • geraspte citroenschil
    2 tl
  • citroensap
    40 g
  • honing
    1 tl
  • verse tijm enkel de bladeren
    1 el
  • zout
    1 tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • granaatappel ontpit
    1
  • microgreens
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 333.4 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 565.1 kJ / 135.1 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...