Rahmkipferl mit Marmeladefüllung

Rahmkipferl mit Marmeladefüllung

4.3 173 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
12 Portionen

Składniki

  • Eidotter
    2
  • Sauerrahm, 15% Fett
    125 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    300 g
  • Zucker
    50 g
  • frische Germ (ca. 21 g)
    ½ Würfel
  • Butter in Stücken
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Ribiselmarmelade
    100 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Staubzucker (optional)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 240 kcal / 1005 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 23 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...