Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eidotter
- 125 g Sauerrahm, 15% Fett
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Zucker
- ½ Würfel frische Germ (ca. 21 g)
- 150 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g Ribiselmarmelade
- 1 Ei (Größe M)
- Staubzucker (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1005 kJ / 240 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 23 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osternest aus Germteig
2 Std.
Jägersauce mit Knödel
50 Min
Rumschnitten
50 Min
Nougatknödel mit Nussbröseln und Zwetschkenröster (vegan)
1 Std. 10 Min
Nuss-Striezel
2h 10 min
Windringerl
3 Std.
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 Std. 50 Min
Kokosbusserl
25 Std.
Erdnuss-Ecken
2 Std.
Nusszwieback
7h 50min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 Min
Marilleneis
15 Min