Urządzenia i Akcesoria
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
12 Portionen
Składniki
-
Eidotter2
-
Sauerrahm, 15% Fett125 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Zucker50 g
-
frische Germ (ca. 21 g)½ Würfel
-
Butter in Stücken150 g
-
Salz1 Prise
-
Ribiselmarmelade100 g
-
Ei (Größe M)1
-
Staubzucker (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
23 mg
Białko
5 g
Kalorie
1005 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2 Std. 30 Min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Nusspotize
2 Std. 20 Min
Apfelschlangerl
2 Std.
Nutella-Schnitte
2 Std.
Einfache Cremeschnitte
3 Std. 45 Min
Rumschnitten
50 Min
Wolkenschnitte
1 Std. 45 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 Std.
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min