Urządzenia i Akcesoria
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
12 Portionen
Składniki
-
Eidotter2
-
Sauerrahm, 15% Fett125 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Zucker50 g
-
frische Germ (ca. 21 g)½ Würfel
-
Butter in Stücken150 g
-
Salz1 Prise
-
Ribiselmarmelade100 g
-
Ei (Größe M)1
-
Staubzucker (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
23 mg
Białko
5 g
Kalorie
1005 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Germstrudel mit Walnussfüllung
2 godz. 30 min
Nuss-Striezel
2 godz. 10 min
Einfache Cremeschnitte
3 godz. 45 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2 godz.
Rumschnitten
50 min
Nutella-Schnitte
2 godz.