Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa teryiaki
- 20 g di zenzero, radice fresca, pelata e a pezzi
- 50 g di sakè
- 40 g di zucchero
- 120 g di salsa di soia
- 1 foglia di porro (opcjonalnie)
Sushi burger
- 300 g di riso a chicco corto per sushi
- 30 g di aceto di riso
- 30 g di sakè
- 8 g di zucchero
- 500 g di acqua
- 320 g di filetto di salmone fresco senza pelle e senza lische, a tocchetti (vedere consigli)
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 5 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 avocado maturo, sbucciato e a fettine sottili
-
1
cucchiaio di semi di sesamo nero
lub 1 cucchiaio di semi di papavero - 4 pezzi di alga nori
- salsa di soia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2746.5 kJ / 656.5 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1804.5 mg
Alternatywne przepisy
Sushi donuts
50min
Spaghetti di soia con omelette
45min
Noodles di riso yakisoba
30min
Onigiri
1h
Uramaki (per 1 persona)
1h 30min
Sushi misto (per 1 persona)
10u. 30min
Panini al vapore con pancia di maiale e cavolo rosso (Gua Bao)
1h 20min
Ramen coreano con tofu
50min
Baozi brasati
1h 30min
Uramaki di salmone
2h 30 min
Ravioli cinesi
1h
Gyoza
1h