Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 540 g di acqua
- 18 g di lievito di birra fresco
- 560 g di farina manitoba + q.b.
- ½ cucchiaino di zucchero
- 30 g di burro, a pezzi
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaino di succo di limone
Pesto di basilico
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 25 g di pinoli sgusciati
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 75 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di olive denocciolate, nere o verdi, a rondelle + q.b.
- 50 g di pomodori secchi, a striscioline + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 0.4 mg
Alternatywne przepisy
Nidi di tagliolini in salsa di carciofi e bottarga con riccioli di tuorli
1h 30min
Pizza rossa con burrata, melanzane e zucchine insaporite
3 Std. 45 Min
Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone
2h
Gelato al parrozzo
10 Std. 30 Min
Mini bagel farciti
4h 30min
Insalata di scarola, pasta al ragù e crema al cioccolato
35min
Torta rustica alle mandorle e agrumi
45 Min
Panini della Val Venosta
15h 30 min
Veganaise - maionese vegana
15 Min
Cubo soffice di zucchine, limone e carruba con glassa al limone (di Mirko Ronzoni)
1h 10min
Bruschette all'aglio e formaggio vegano
40min
Cornetti alla frutta secca (vegan)
2h 10min