Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 50 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 15 g de azúcar
- 110 g de harina de fuerza
Masa
- 3 huevos
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 180 g de azúcar
- 1 sobre de preparado en polvo para flan (de 65 g, p.ej. Royal®)
- 70 g de nata
- 100 g de agua
- 130 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de levadura prensada fresca
- 630 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- harina de fuerza para espolvorear
Montaje
- 1 huevo batido
- 60 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 777 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.75 g
- Węglowodany
- 28.48 g
- Tłuszcz
- 6.31 g
- Błonnik
- 0.98 g
Alternatywne przepisy
Xuxos de crema
1h 30min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Marquesas
30 min
Cremadillos
3h 50min
Pan nevado para el desayuno
2h 30min
Perrunillas
30 min
Bambas de nata
1h 50min
Larpeira
1j 55 menit
Suizos
2h 30min
Magdalenas de nata
1h
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 Std. 15 Min
Ensaimadas individuales
9h