Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 50 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 15 g de azúcar
- 110 g de harina de fuerza
Masa
- 3 huevos
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 180 g de azúcar
- 1 sobre de preparado en polvo para flan (de 65 g, p.ej. Royal®)
- 70 g de nata
- 100 g de agua
- 130 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de levadura prensada fresca
- 630 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- harina de fuerza para espolvorear
Montaje
- 1 huevo batido
- 60 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 777 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.75 g
- Węglowodany
- 28.48 g
- Tłuszcz
- 6.31 g
- Błonnik
- 0.98 g
Alternatywne przepisy
Pan nevado para el desayuno
2h 30min
Bambas de nata
1h 50min
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10min
Rosca de carnaval
2h 10min
Crema pastelera
10min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3h 10min
Panecillos de San Ignacio
25h
Coca con cabello de ángel y nueces
1u. 20min
Xuxos de crema
1h 30 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1u.
Brazo de gitano
3h