
Urządzenia i Akcesoria
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Emmentaler in Stücken80 g
-
Wasser1100 g
-
Salz2 ½ TL
-
Rosenkohl geputzt, ggf. halbiert700 g
-
Kartoffeln, festkochend in Stücken (3 cm)1000 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Milch180 g
-
Muskat1 - 2 Msp.
-
Öl40 g
-
Hackfleisch, gemischt zerzupft400 g
-
Tomatenmark25 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Paprika edelsüß1 geh. TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker½ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
554 kcal /
2319 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Sód
1082 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy