Urządzenia i Akcesoria
Topfen-Erdbeer-Herzen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
9 Stück
Składniki
-
frische Germ20 g
-
Weizenmehl, glatt500 g
-
Kristallzucker 2-3 TL zum Bestreuen40 g
-
Milch 1-2 TL zum Bestreichen220 g
-
Eier (Größe M)2
-
Butter in Stücken150 g
-
Salz1 Prise
-
Topfen, 20% Fett120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Tipp)3 TL
-
Maisstärke1 TL
-
Erdbeeren (siehe Variation)100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
151 mg
Białko
11 g
Kalorie
1704 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Love is in the Air
5 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Bären-Muffins
1 godz. 5 min
Brombeer-Pekan-Cheesecakes im Glas
1 godz.
Gebackener Karfiol mit Sesam und Cornflakes
30 min
Palatschinken
45 min
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2 godz. 30 min
Wolkenschnitte
1 godz. 45 min
Topfen-Granola
30 min
Apfel-Milchreis
30 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2 godz.
Mini-Germknödel mit Powidl, Mohnzucker und Vanillesauce
45 min
Nutella-Schnitte
2 godz.