Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux preta
- 150 g água
- 80 g manteiga s/ sal cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 2 c. chá de açúcar
- 120 g farinha
- 2 g carvão
- 3 ovos batidos
Recheio
- 150 g queijo parmesão cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 10 pés de tomilho, fresco, só as folhas
- 250 g queijo ricota
- 150 g queijo-creme
- 2 pitadas de paprika fumada
- 1 c. chá de sal
- 3 pitada de pimenta preta
- 1 - 2 c. chá de mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 786.5 kJ / 188 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 367.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa 3 C's
45h
Bases - Brócolos e molho de tomate
2 Std. 5 Min
Choco frito com maionese de alho e coentros
2h 40min
Noodles com ovo
1h
Leite-creme de chocolate e chili
25min
Sopa simples de marisco
45min
Massa sablé
1h 50min
Limonada de rosas
Brak ocen
Croissants no forno com frutos silvestres
Brak ocen
Ramequins com couve, batata e ovos macios
1h 15min
Arroz de marisco para 12 pessoas
1h 5min
Amêijoas à Bimby®
2h 30min