Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g água
- 50 g azeite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 300 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 50 g azeite
- 350 g cogumelos frescos laminados
- 1 c. sopa de salsa picada
- ½ c. chá de sal
- 200 g molho de tomate
- 300 g atum em lata escorrido
- 250 g salmão fumado
- 200 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 553 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada de tamboril e camarão
30min
Tamboril à americana
40min
Piza Margarita
1h 45min
Pão de especiarias
Brak ocen
Couve recheada e molho de cogumelos porcini
Brak ocen
Pizza de inverno
8 godz.
Piza de espargos e ervilhas com ovo estrelado
40min
Piza sem fermento com chourição e cogumelos
50min
Piza a metro
1 Std. 10 Min
Piza 4 estações
1h
Piza afrodisíaca
1h
Piza de restos
4h 40min